EU

Z życia Hotelu Grand Ascot

Czym jest wine pairing, czyli jak dobierać wino do potraw

W wielu kulturach kieliszek wina do potrawy stanowi nieodłączny element celebracji posiłku. Dobrze dobrane wino, wspaniale komponuje się z daniami i podkreśla smaki. Dopasowanie aromatów nie jest jednak łatwym zadaniem, ponieważ wymaga znajomości określonych reguł. Jak łączyć wino z potrawami, aby nie popełnić gafy? Sprawdź nasz poradnik i odkryj złote zasady wine pairingu. Spis treści: […]

Dowiedz się więcej

Gęsina na Świętego Marcina w Restauracji Four

Gęsina to wyjątkowo smaczne, a przede wszystkim zdrowe mięso, które wciąż gości na polskich stołach jedynie od święta. Gęś nierozerwalnie wiąże się z kuchnią Wielkopolski i potrawami podawanymi podczas uroczystości 11 listopada. To też typowe danie dla obchodów dnia św. Marcina. Wszyscy Ci, którzy pragną skosztować gęsiny przyrządzonej przez wybitnego kucharza, mają ku temu doskonałą […]

Dowiedz się więcej

Zasmakuj regionu

Tradycyjna kuchnia Małopolski to unikalne połączenie wpływów różnych kultur i narodowości. Bogactwo smaków zapewniają galicyjska spuścizna, wiedeńskie inspiracje i zobowiązujący tytuł „Miasta Królów”, jakim zwykło nazywać się Kraków. Dla tych, którzy pragną zasmakować tego niebanalnego połączenia i odkryć uroki lokalnych kulinariów, nie lada gratką będzie wyjątkowe wydarzenie, na jakie ma zaszczyt zaprosić restauracja hotelu Grand Ascot. Już […]

Dowiedz się więcej

-10% przy rezerwacji na naszej stronie

Rezerwacja online

Zyskaj rabat do 10%

Wybierz daty:

23 Lipca 2020
24 Lipca 2020

Napisz do nas: