Czym jest wine pairing, czyli jak dobierać wino do potraw
W wielu kulturach kieliszek wina do potrawy stanowi nieodłączny element celebracji posiłku. Dobrze dobrane wino, wspaniale komponuje się z daniami i podkreśla smaki. Dopasowanie aromatów nie jest jednak łatwym zadaniem, ponieważ wymaga znajomości określonych reguł. Jak łączyć wino z potrawami, aby nie popełnić gafy? Sprawdź nasz poradnik i odkryj złote zasady wine pairingu. Spis treści: […]
Dowiedz się więcejGęsina na Świętego Marcina w Restauracji Four
Gęsina to wyjątkowo smaczne, a przede wszystkim zdrowe mięso, które wciąż gości na polskich stołach jedynie od święta. Gęś nierozerwalnie wiąże się z kuchnią Wielkopolski i potrawami podawanymi podczas uroczystości 11 listopada. To też typowe danie dla obchodów dnia św. Marcina. Wszyscy Ci, którzy pragną skosztować gęsiny przyrządzonej przez wybitnego kucharza, mają ku temu doskonałą […]
Dowiedz się więcejZasmakuj regionu
Tradycyjna kuchnia Małopolski to unikalne połączenie wpływów różnych kultur i narodowości. Bogactwo smaków zapewniają galicyjska spuścizna, wiedeńskie inspiracje i zobowiązujący tytuł „Miasta Królów”, jakim zwykło nazywać się Kraków. Dla tych, którzy pragną zasmakować tego niebanalnego połączenia i odkryć uroki lokalnych kulinariów, nie lada gratką będzie wyjątkowe wydarzenie, na jakie ma zaszczyt zaprosić restauracja hotelu Grand Ascot. Już […]
Dowiedz się więcej