Podpowiadamy: jak spędzić niezapomniane chwile w centrum Krakowa
W Krakowie pogoda coraz bardziej zaczyna dopisywać, a chociaż mamy już kalendarzową wiosnę i temperatury w mieście są coraz wyższe, wiele osób wyczekuje właśnie lata. To w tym okresie wszyscy najchętniej organizujemy urlopy i udajemy się na długo wyczekiwane wakacje, by odkryć lub poznać nowe miejsca, odpocząć leniuchując lub wprost przeciwnie – spędzić czas w [...]
Dowiedz się więcejJak powstawał Wine & Spirits Bar by Grand Ascot
Spis treści Pomysł zrodzony w podróży Muzeum wódki i “The Roots” Cocktail Bar W poszukiwaniu tożsamości Zatrzymać gościa hotelowego Otworzyć się na miejscowych Kiedy pierwszy raz pomyślałem o zmianach w hotelowym barze, wszystko wydawało się proste. Jednak na kolejnych etapach pojawiały się wyzwania, z którymi musieliśmy sobie poradzić. Pomysł zrodzony w podróży To był dzień [...]
Dowiedz się więcejWine & Spirits Bar by Grand Ascot – nowa odsłona Baru
Spis treści W zgodzie z duchem Slow Food Nowe trunki, nowa jakość w Wine & Spirits Bar Wine & Spirits Bar – otwarcie w hotelu Grand Ascot Wiosenny sezon przyniesie za sobą powiew świeżości. W Grand Ascot stawiamy na najwyższą jakość produktów i obsługi, dlatego z dumą przekazujemy wiadomość o przekształcaniu obecnego Baru w Wine [...]
Dowiedz się więcejCzym jest wine pairing, czyli jak dobierać wino do potraw
W wielu kulturach kieliszek wina do potrawy stanowi nieodłączny element celebracji posiłku. Dobrze dobrane wino, wspaniale komponuje się z daniami i podkreśla smaki. Dopasowanie aromatów nie jest jednak łatwym zadaniem, ponieważ wymaga znajomości określonych reguł. Jak łączyć wino z potrawami, aby nie popełnić gafy? Sprawdź nasz poradnik i odkryj złote zasady wine pairingu. Spis treści: [...]
Dowiedz się więcejGęsina na Świętego Marcina w Restauracji Four
Gęsina to wyjątkowo smaczne, a przede wszystkim zdrowe mięso, które wciąż gości na polskich stołach jedynie od święta. Gęś nierozerwalnie wiąże się z kuchnią Wielkopolski i potrawami podawanymi podczas uroczystości 11 listopada. To też typowe danie dla obchodów dnia św. Marcina. Wszyscy Ci, którzy pragną skosztować gęsiny przyrządzonej przez wybitnego kucharza, mają ku temu doskonałą [...]
Dowiedz się więcejZasmakuj regionu
Tradycyjna kuchnia Małopolski to unikalne połączenie wpływów różnych kultur i narodowości. Bogactwo smaków zapewniają galicyjska spuścizna, wiedeńskie inspiracje i zobowiązujący tytuł „Miasta Królów”, jakim zwykło nazywać się Kraków. Dla tych, którzy pragną zasmakować tego niebanalnego połączenia i odkryć uroki lokalnych kulinariów, nie lada gratką będzie wyjątkowe wydarzenie, na jakie ma zaszczyt zaprosić restauracja hotelu Grand Ascot. Już [...]
Dowiedz się więcej