EU

Z życia Hotelu Grand Ascot

Podpowiadamy: jak spędzić niezapomniane chwile w centrum Krakowa

W Krakowie pogoda coraz bardziej zaczyna dopisywać, a chociaż mamy już kalendarzową wiosnę i temperatury w mieście są coraz wyższe, wiele osób wyczekuje właśnie lata. To w tym okresie wszyscy najchętniej organizujemy urlopy i udajemy się na długo wyczekiwane wakacje, by odkryć lub poznać nowe miejsca, odpocząć leniuchując lub wprost przeciwnie – spędzić czas w [...]

Dowiedz się więcej

Jak powstawał Wine & Spirits Bar by Grand Ascot

Spis treści Pomysł zrodzony w podróży Muzeum wódki i “The Roots” Cocktail Bar W poszukiwaniu tożsamości Zatrzymać gościa hotelowego Otworzyć się na miejscowych Kiedy pierwszy raz pomyślałem o zmianach w hotelowym barze, wszystko wydawało się proste. Jednak na kolejnych etapach pojawiały się wyzwania, z którymi musieliśmy sobie poradzić. Pomysł zrodzony w podróży To był dzień [...]

Dowiedz się więcej

Wine & Spirits Bar by Grand Ascot – nowa odsłona Baru

Spis treści W zgodzie z duchem Slow Food Nowe trunki, nowa jakość w Wine & Spirits Bar Wine & Spirits Bar – otwarcie w hotelu Grand Ascot Wiosenny sezon przyniesie za sobą powiew świeżości. W Grand Ascot stawiamy na najwyższą jakość produktów i obsługi, dlatego z dumą przekazujemy wiadomość o przekształcaniu obecnego Baru w Wine [...]

Dowiedz się więcej

Czym jest wine pairing, czyli jak dobierać wino do potraw

W wielu kulturach kieliszek wina do potrawy stanowi nieodłączny element celebracji posiłku. Dobrze dobrane wino, wspaniale komponuje się z daniami i podkreśla smaki. Dopasowanie aromatów nie jest jednak łatwym zadaniem, ponieważ wymaga znajomości określonych reguł. Jak łączyć wino z potrawami, aby nie popełnić gafy? Sprawdź nasz poradnik i odkryj złote zasady wine pairingu. Spis treści: [...]

Dowiedz się więcej

Gęsina na Świętego Marcina w Restauracji Four

Gęsina to wyjątkowo smaczne, a przede wszystkim zdrowe mięso, które wciąż gości na polskich stołach jedynie od święta. Gęś nierozerwalnie wiąże się z kuchnią Wielkopolski i potrawami podawanymi podczas uroczystości 11 listopada. To też typowe danie dla obchodów dnia św. Marcina. Wszyscy Ci, którzy pragną skosztować gęsiny przyrządzonej przez wybitnego kucharza, mają ku temu doskonałą [...]

Dowiedz się więcej

Zasmakuj regionu

Tradycyjna kuchnia Małopolski to unikalne połączenie wpływów różnych kultur i narodowości. Bogactwo smaków zapewniają galicyjska spuścizna, wiedeńskie inspiracje i zobowiązujący tytuł „Miasta Królów”, jakim zwykło nazywać się Kraków. Dla tych, którzy pragną zasmakować tego niebanalnego połączenia i odkryć uroki lokalnych kulinariów, nie lada gratką będzie wyjątkowe wydarzenie, na jakie ma zaszczyt zaprosić restauracja hotelu Grand Ascot. Już [...]

Dowiedz się więcej

-10% przy rezerwacji na naszej stronie

Rezerwacja online

Zyskaj rabat do 10%

Wybierz daty:

23 Lipca 2020
24 Lipca 2020

Napisz do nas: