Kraków i pozostałe miasta powoli wracają do dawnego rytmu i systemu pracy, a zespół hotelu Grand Ascot szykuje się do nadchodzącego wydarzenia kulinarnego jakim jest kolejna edycja festiwalu Restaurant Week Polska, która w tym roku odbywa się od 17 czerwca do 5 lipca.
Restaurant Week w Krakowie
Na czym dokładnie polega festiwal? Jego misją jest przede wszystkim promocja niezależnej polskiej sceny restauracyjnej przez przybliżanie jej gościom. Co więcej, to niepowtarzalna okazja na poznanie najlepszych restauracji w ich popisowym wydaniu. My zdecydowanie zachęcamy i polecamy Restaurację Four w Hotelu Grand Ascot przy ulicy Szujskiego 4.
Weź udział, naprawdę warto!
W jaki sposób można dokonać rezerwacji? Wystarczy wejść na stronę https://restaurantweek.pl/, a następnie wybrać miejscowość, datę i liczbę osób dla których dokonujemy rezerwacji. Po uzupełnieniu tych danych, otrzymujemy spis wszystkich restauracji biorących udział w festiwalu, a po ostatecznej decyzji i wyborze tej, która interesuje nas najbardziej, wybieramy dokładną godzinę i rodzaj menu dla każdej z osób. W tym roku jego cena wynosi 49 zł za osobę, a jako dodatek, otrzymujemy również drink Martini Fiero & Kinley Tonic water oraz Coca-Colę.
Czym się wyróżniamy?
W restauracji hotelu Grand Ascot uwielbiamy łączyć nowoczesne techniki gotowania w kuchni staropolskiej. Nasz szef kuchni jest miłośnikiem i kreatorem zdrowej kuchni z ideą slow food, a każde danie komponuje z niezwykłą pasją, co gwarantuje niezapomniane doznania smakowe. W zbliżającej się edycji festiwalu przygotował specjalny, trzydaniowy zestaw potraw na który składa się: przystawka, danie główne oraz deser. Co więcej – do wyboru mamy 2 rodzaje menu (w tym jedno wegańskie/wegetariańskie), co daje nam większy wybór i pozwala każdemu znaleźć coś dla siebie!
Zaproponowane przez naszego szefa kuchni dania nie są stałymi elementami menu Restauracji Four, a stworzona specjalnie na potrzeby festiwalu karta dań i oferta to ukłon w stronę gości, których chcemy zachęcić do odwiedzin i przekonania się samemu, że takie wydarzenie to świetna okazja do poznania miejscowych restauracji!
W tej edycji skupiliśmy się na świeżych, sezonowych produktach, które wielu z nas kojarzą się z nadchodzącym wielkimi krokami latem. Znajdziecie u nas smaki i produkty takie jak marakuja, maliny, truskawki, szparagi czy groszek, a to zaledwie niewielka część tego, co dla Was przygotowujemy. Szczegółowe menu znajdziecie na stronie festiwalu, natomiast cały zespół Restauracji Four obiecuje zaskoczyć Was i zapewnić niezapomniane doświadczenia, które z pewnością zachęcą każdego do ponownej wizyty.
Festiwal Restaurant Week to nie tylko doskonała okazja na odkrycie nieznanych dotąd restauracji na mapie kulinarnej Krakowa, ale także na spędzenie czasu w gronie bliskich, kiedy to będziemy mogli również rozkoszować się niespotykanymi wcześniej kulinarnymi doznaniami. Zdecydowanie więc polecamy taką formę spędzenia wolnego czasu zarówno w mniejszym, jak i większym gronie.