Festiwal Restaurant Week w Krakowie – #JedzenieDlaKlimatu

 

Po sukcesie wiosennego festiwalu Restaurant Week Polska, w którym załoga Restauracji Four i hotelu Grand Ascot zdobyła tytuł Najlepszej Restauracji w Krakowie, zespół szykuje się do jesiennej edycji festiwalu, która rozpoczyna się 28 października i trwa do 15 listopada 2020.

Restaurant Week w Krakowie

Festiwal najlepszych Restauracji organizowany jest od 2014 roku i łączy wszystkie najlepsze niezależne restauracje w największych polskich miastach. Tegorocznym tematem przewodnim oraz hasłem jest: #JedzenieDlaKlimatu “Jedz dla Ziemi, Nie jedz Ziemi”, która jest kontynuacją zeszłorocznej kampanii #SzanujJedzenie #KochajJedzenie. To niepowtarzalna okazja na poznanie najlepszych restauracji w ich popisowym wydaniu. My zdecydowanie zachęcamy i polecamy Restaurację Four w Hotelu Grand Ascot przy ulicy Szujskiego 4.

Plebiscyt na najlepszą restaurację

Każdy z gości po wizycie w restauracji zostawia opinię w skali punktowej w 5 kategoriach: Atmosfera, Przystawka, Danie Główne, Deser, Obsługa. Po zsumowaniu wszystkich recenzji, wyłania się zwycięzców każdej edycji festiwalu na poziomie regionalnym jak i ogólnopolskim.
Wyniki wiosennej edycji festiwalu dla Restauracji Four i hotelu Grand Ascot przeszły najśmielsze oczekiwania. Zdobyliśmy 3 z 5 nagród w kategoriach: Najlepsza Atmosfera, Najlepsza Przystawka oraz Najlepszy Deser, dodatkowo byliśmy Najpopularniejszą Restauracją w Krakowie (najczęściej odwiedzaną), a co największe, zdobyliśmy I miejsce jako Najlepsza Restauracja wiosennej edycji Restaurant Week w Krakowie.

Restaurant Week - pysznosci w Restauracji Four

Czym się wyróżniamy?

W restauracji hotelu Grand Ascot uwielbiamy łączyć nowoczesne techniki gotowania w kuchni staropolskiej. Nasz szef kuchni jest miłośnikiem i kreatorem zdrowej kuchni z ideą slow food, a każde danie komponuje z niezwykłą pasją, co gwarantuje niezapomniane doznania smakowe. W zbliżającej się edycji festiwalu przygotował specjalne, trzydaniowe menu degustacyjne, na które składa się: przystawka, danie główne oraz deser. Co więcej – do wyboru mamy 2 rodzaje menu (w tym jedno rybne), co daje nam większy wybór i pozwala każdemu znaleźć coś dla siebie!
Zaproponowane przez naszego szefa kuchni dania nie są stałymi elementami menu Restauracji Four, a stworzona specjalnie na potrzeby festiwalu karta dań i oferta to ukłon w stronę gości, których chcemy zachęcić do odwiedzin i przekonania się samemu, że takie wydarzenie to świetna okazja do poznania miejscowych restauracji!
Przy układaniu menu skupiliśmy się na świeżych, sezonowych oraz lokalnych produktach. Znajdziecie u nas smaki i produkty takie jak turbot, dynia, bryndza, salsefia czy pikle z własnej spiżarni, a to zaledwie niewielka część tego, co dla Was przygotowujemy. Szczegółowe menu znajdziecie na stronie festiwalu, natomiast cały zespół Restauracji Four obiecuje zaskoczyć Was i zapewnić niezapomniane doświadczenia, które z pewnością zachęcą każdego do ponownej wizyty.

Restaurant Week - deser w Restauracji Four

Festiwal Restaurant Week to nie tylko doskonała okazja na odkrycie nieznanych dotąd restauracji na mapie kulinarnej Krakowa, ale także na spędzenie czasu w gronie bliskich, kiedy to będziemy mogli również rozkoszować się niespotykanymi wcześniej kulinarnymi doznaniami. Zdecydowanie więc polecamy taką formę spędzenia wolnego czasu zarówno w mniejszym, jak i większym gronie.

Weź udział, naprawdę warto!

W jaki sposób można dokonać rezerwacji? Wystarczy wejść na stronę https://restaurantweek.pl, a następnie wybrać miejscowość, datę i liczbę osób dla których dokonujemy rezerwacji. Po uzupełnieniu tych danych, otrzymujemy spis wszystkich restauracji biorących udział w festiwalu, a po ostatecznej decyzji i wyborze tej, która interesuje nas najbardziej, wybieramy dokładną godzinę i rodzaj menu dla każdej z osób. W tym roku jego cena wynosi 49 zł za osobę, a jako dodatek, otrzymujemy również drink Martini Fiero & Kinley Tonic water.

-10% przy rezerwacji na naszej stronie

Rezerwacja online
Zobacz wszystkie oferty